Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk


HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU Bağımsız, Tarafsız, Adil Yargının Teminatı
English
yuzuncuyil Atatürk Resmi
2013 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi Duyurusu


HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU
BİRİNCİ DAİRE BAŞKANLIĞI


2013 YILI ADLİ VE İDARİ YARGI
ANA KARARNAMELERİNE İLİŞKİN DUYURU

 

Dairemizin 24 Ocak 2013 tarih ve 126/127 sayılı Kararlarında belirtilen prensipler çerçevesinde 2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 30 Nisan 2013 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karar altına alınmış ve internet sitemizde yayımlanmıştır.

2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri, meslektaşlarımızın eşlerinin atamaları ve çocuklarının öğrenim durumlarını planlayabilmeleri amacıyla, kararname takvimine uygun olarak ilan edilen tarihten altı gün daha erken açıklanmıştır.

Kararname çalışmaları sırasında, bu yıl ilk defa atama başvurularının gelmesinin ardından Yönetmelik ve Prensip Kararlarında öngörülen süreler nedeniyle kararname kapsamına girenler kısa mesaj ve elektronik posta yoluyla bilgilendirilmiş, ardından kararname çalışmaları ve görüşmeleri belli bir aşamaya geldikten sonra, sürecin daha öngörülebilir olmasını sağlamak, meslektaşlarımızın taleplerini ve mazeretlerini karşılamak amacıyla kararname kapsamına girenler ile talepte bulunup da kararname kapsamına dahil edilemeyenlere durumları bildirilmiş ve varsa bu hususa ilişkin ek talepleri istenmiş, bu talepler ayrıca Dairemiz tarafından değerlendirilmiştir.

Kararname sonrası adli yargıda boş kalan kadrolara 3 Mayıs 2013 tarihinde, idari yargıda boş kalan kadrolara ise Temmuz ayında çekilecek kur’a kararnameleri ile atamalar yapılacaktır.

Kurulumuzun resmi internet sitesinde 25 Ocak 2013 tarihinde yapılan duyuruda da belirtildiği gibi, kararnameye ilişkin tebligatlar 14 Haziran 2013 tarihinden itibaren, belirlenecek takvim çerçevesinde iki grup halinde gönderilecek olup, ilk grupta yer alanların 17 Haziran 2013 tarihinde, ikinci grupta yer alanların ise 4 Temmuz 2013 tarihinde görev yerlerinden ayrılmaları sağlanacaktır. Buna ilişkin ayrıntılı bilgi meslektaşlarımıza ayrıca duyurulacaktır.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin 10 Mayıs 2013 tarihine kadar dilekçelerini Kurulumuza göndermeleri gerekmektedir.

Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin tüm yargı teşkilatına, ülkemize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederiz.

EKLER :

1- 2013 Adli Yargı Kararname Listesi

2- 2013 İdari Yargı Kararname Listesi

Hâkimler ve Savcılar Kurulu © Tüm hakları saklıdır.